Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

H-tarifa és 7 dolog a klímákról

H-tarifa és 7 dolog a klímákról
A jelenleg forgalmazott Klíma berendezések nagy része már több funkcióval rendelkeznek, amit sok Klímatulajdonos nem ismer.
Összegyűjtöttünk 7 érdekességet, amiről még lehet, hogy nem hallottál.

1.
A tényleges klíma berendezés feltalálója Willis Carrier volt. 1902-ben egy nyomdai cég részére fejlesztett ki egy berendezést, ami az evaporáció elvét alkalmazva csövekben keringtetett vizet hűtött le. Az igazi fejlődést a technika és a kémia kombinálása hozta el az 1900-as évek közepétől.
 

2.
A légkondicionáló berendezéssel nem csak a nyári melegben tudjuk hűteni a lakást, hanem párátlanítani és fűteni is lehet.
Fűtésre is optimalizált klímák közül kimondottan ajánljuk a Polar Ultimate klíma SO1H0035SDU/SIEH0035SDU 3,5kW tálcafűtéssel
Energiabesorolása Hűtésnél A+++, Fűtésnél A++, SCOOP 4,6    

Kosárba

 

 

3.
A leghatékonyabb ár-érték arányú fűtési rendszer is, főleg a mai gáz árak mellett így az ára is hamar visszatérül. Modelltől függően akár havonta 20-30%-kal is lehet kevesebb a rezsiköltségünk.

 

4.
A légkondik segíthetnek az allergiásoknak is mivel eltávolítják az allergéneket és más apró részecskéket a levegőből.

 

5.
A legtöbb modern klímát már lehet programozni, távolról vezérelni, automatizálni is lehetséges, így akár a házikedvencünk komfort érzetéről is tudunk gondoskodni, ha épp nem tartózkodunk otthon.

 

6.
A hagyományos fűtési rendszereknél sokkal környezetkímélőbb. A klímával való fűtés csupán a készülék működtetésére használja fel az elektromos áramot, nem a tényleges fűtésre.

 

7.
Talán az egyik legnyomósabb ok a klímával való fűtésre az a H-Tarifa. Ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa. A legfontosabb jellemzője, hogy nem elérhető egész évben: fűtési célra a legkedvezményesebb áron csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe.