Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan spórolhatunk még több áramot?

Hogyan spórolhatunk még több áramot?
Vannak módok, amelyekkel úgy is tudunk pénzt spórolni, amelyekhez nem kell befektetni, és egyszerűek is.


Vannak módok, amelyekkel úgy is tudunk pénzt spórolni, amelyekhez nem kell befektetni, és egyszerűek is.

Az első ilyen, hogy mindig húzzuk ki a konnektorból azokat az eszközöket amelyeket nem használunk, mivel ezek is fogyasztanak áramot. Sok eszköz van, amire nem is gondolunk ilyenkor pl.: számítógép, kávéfőző, vízforraló, asztali lámpák, sütő, telefontöltő, kenyérpirító, mikrohullámú sütő, nyomtató stb.

Ami minimális befektetést igényel, de nagyon hamar visszatérül az ára az egy okoskonnektor.
A Shelly okoskonnektor fogyasztásmérővel van ellátva, így a telefonunkon nyomon tudjuk követni, hogy mennyit fogyaszt az adott eszköz. Miközben figyeli az áramfogyasztást riasztást küld, ha egy beállított érték alá esik.

Energiadíj kalkulátorral ki tudjuk számítani az éves áramfogyasztást, és így tudunk kalkulálni, hogy mennyit spórolhatunk új gépek beruházásával, vagy csak égők cserélésével. 

Az izzókból nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet, mert a hatalmas választék és ár-érték arány miatt könnyű elveszni közöttük. 
A legjobb választás a LED, mert sokkal kevesebbet fogyaszt és nagyobb üzemidővel rendelkezik.

Intelligens mérőórák: Nyomon követi a fogyasztást. A megadott paraméterek alapján ki-és bekapcsolhatják egyes eszközeinket, vagy egy megadott fix hőmérsékleten tartják szobáinkat, lakásunkat. 
Amire érdemes költeni, az a napelem és a napelemes termékek. A legtöbb pénzt a napelemekkel tudunk megtartani, sőt, akár nullára is kihozható.