Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Shelly Uni szenzor és kapcsoló bemeneti modul

SHELLY
6.475 Ft (5.099 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: MC-ALL-KIE-UNI
Szállítási díj: 1.700 Ft
Várható szállítás: 2023. március 30.
Nem értékelt
6.475 Ft (5.099 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Specifikáció

Tömeg
0.021 kg
Méretek
2 × 3.3 × 1.3 cm
Szín
külső védőborítás nélkül
Terméktípus
szenzor és kapcsoló bemeneti okosmodul
Fogyasztásmérő
nem
Dimmelhető / Fényerőszabályozható
nem
DIN-sínre szerelhető
nem
Fizikai ki/be kapcsológomb
nem
Bemenet külső kapcsoló számára
igen 2 bemenet: 2,2V-36V DC és 12V-24V AC-t képes fogadni
Alternatív- / keresztkapcsolás
nem
Impulzus- / billenőkapcsolás
igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van
Eszköz működési betáp
12V-36V DC, 12V-24V AC
Bekötés
12V-36V DC, 12V-24V AC
Vezérelt áramkör
feszültségmentes (száraz) kontaktus, max. 36V AC, max. 24V DC
Maximális teljesítmény
mindkét kimeneten egyenként 0,1A (max. 36V AC-ig és 24V DC-ig)
Túlmelegedés-védelem
nem
Túlfeszültség-védelem
nem
Interneten vezérelhető
igen
WiFi kapcsolat
igen
WiFi szabványok
802.11 b/g/n (2.4GHz)
RF / rádióvezérlés (433.92MHz)
nem
Zigbee kapcsolat
nem
Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)
igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)
Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)
igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)
REST API támogatás (gyári firmware-rel)
igen
MQTT támogatás (gyári firmware-rel)
igen
Támogatott integrációk
Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, iBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API
Gyártói okostelefonos app
igen, ingyenes app (Shelly Cloud)
Webes (böngészős) admin felület
igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás
Értesítési funkciók
email küldése, Shelly app értesítés
Hangvezérléssel kapcsolható
Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis
Időzíthető
igen, (internetes órajel szinkronizálás után) korlátozott számú időzítés offline állapotban is működik, minden további időzítés a felhőből futtatható online üzemmódban
Előzmények
igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)
Fogyasztás
< 1W
Működési hőmérséklet-tartomány
-40°C – 40°C
Gyártó
Shelly

LEÍRÁS

Shelly Uni az európai gyártó 2020 őszi újdonsága, a világ egyik legkisebb okoseszköze, mellyel hagyományos eszközök utólag felokosíthatóak: a Shelly i3-hoz hasonlóan képes hagyományos fizikai kapcsolók vagy más relék kapcsolási jelét érzékelni, és a Shelly hőmérséklet adapterhez hasonlóan ráköthetőek digitális hőmérők is. Más Shelly eszközökhöz hasonlóan ez is egy Wi-Fi-vel felszerelt okoseszköz, a Shelly Cloud app-hoz és felhő szolgáltatással is a Shelly által támogatott egyéb rendszerekkel is kompatibilis.

A Shelly UNI Egy igazán sokoldalú, univerzális kis eszköz, hiszen:

  • az eszköz kifejezetten univerzális a tápellátását illetően, hiszen a Shelly Uni működik 12V-36V DC és 12V-24V AC tápról is. Két digitális bemenettel is fel van szerelve, melyeken a működési táptól független feszültségeket tud kezelni: 2.2V-36V DC és 12V-24V AC.
  • univerzális a kimeneti oldal is: a két potenciál mentes kimenetén való kapcsolást a bemeneti oldal is képes vezérelni, de azoktól függetlenül is vezérelhetjük, képes kapcsolni max. 36V AC-ig és 24V DC-ig, mindkét esetben maximum 100 mA-t.
  • fel van szerelve egy univerzális ADC-vel, azaz analóg-digitális jelátalakítóval is, mely 0-30 V DC-t képes kezelni, kettős tartománykezelése (0-12V és 12-30V) miatt kivételesen nagy pontosságot biztosít.
  • akár 3 db DS18B20 vízálló rúdhőmérőt vagy 1 db DHT22 páratartalom érzékelőt is csatlakoztathatunk, melyek adatai alapján kapcsolhatjuk a kimeneti oldalt, helyi vagy felhős Scene-eket / Okosvezérléseket.

Bár nincs saját külső védőtokja, egy átlátszó szigetelőburkolat megvédi a magas páratartalomtól, a portól és a rövidzárlat veszélyétől.

Igazán sokoldalú felhasználásra alkalmas: 0-36V között működú digitális bemenetére például ráköthetjük akár a csengő gombját is, és a Shelly App Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével  értesítést vagy email-t küldhetünk a telefonunkra vele.

A vezérelhető kimenetének köszönhetően alkalmas hagyományos háztartási eszközökbe való beépítésre és azok vezérlésére is.

A ráköthető digitális hőmérők és páratartalom érzékelők okán pedig az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb módot biztosítja szenzorok adatainak feldolgozására. A dual ADC-re pedig lényegében bármilyen analóg szenzor ráköthető (akár pl. vízszint érzékelő) és akár tartályok feltöltését is vezérelhetjük a segítségével.

A két potenciál-mentes kimenetére pedig ráköthetünk 36V DC vagy 24V AC (max. 0,1A / 0,3W) kapcsolást is, így a legtöbb hagyományos háztartási vagy más eszközbe építve azokat utólag felokosíthatjuk.

Tipp: akár egy lakóautót automatizálhatsz vele: konnektorok, világítás, ajtó állapot, vízszivárgás, víz- és levegő hőmérséklet mérése stb.

 

Támogatott üzemmódok:

 

  • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
  • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
  • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

 

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

Shelly Uni okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!