Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SmartWise Zigbee Bridge Pro nagy kapacitású és hatótávolságú Zigbee – WiFi / LAN átjáró / gateway

Smart Wise
15.244 Ft (12.003 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: MC-SMW-KIE-BRIEXT-ZB
Szállítási díj: 1.439 Ft
Várható szállítás: 2022. január 21.
Nem értékelt
15.244 Ft (12.003 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

A SmartWise Zigbee Bridge Pro egy hidat képez, avagy egy átjárót biztosít a Zigbee-s okosotthon eszközök (szenzorok, kapcsolók stb.) és a WiFi-s, távolról az interneten át vezérelhető eWeLink app-os okoseszközök között.

A Sonoff Zigbee Bridge-nél nagyobb teljesítményű és kapacitású eszköz, hiszen max 120 db Zigbee eszközt támogat, és max. 200 méter a Zigbee jel hatótávolsága. A WiFi mellett vezetékes hálózat fogadására is képes.

SmartWise Zigbee Bridge Pro, - az okosotthon eszközgyártó 2021-as terméke -, ahogy a neve is mutatja egy bridge, azaz egy híd a Zigbee okosotthon protokolt használó okosotthon eszközök és az eWeLink platformra épülő WiFi-s okosvezérlés között.

A Dual core 240MHz-es ESP32 chip-nek köszönhetően a Sonoff hasonló Zigbee Bridge termékéhez képest ez nagyobb számú, maximum 120 db Zigbee-s eszköz (relé, kapcsoló vagy érzékelő) kezelésére képes (míg a Sonoff Zigbee Bridge csak 32 db terméket kezel), és nagyobb a hatótávolsága is: (akadálymentes terepen) max. 200 méter (a Sonoff Zigbee Bridge max. 80 méteréhez képest). A SmartWise Zigbee Bridge Pro ráadásul nem csak WiFi-re képes csatlakozni, hanem 10/100 Mbps vezetékes hálózatra is, mivel szabványos RJ-45 aljzattal is rendelkezik.

Méretek
7.5 × 7.5 × 2.3 cm
Szín
fehér
Terméktípus
Zigbee-WiFi átjáró
Eszköz működési betáp
5V DC (USB-C)
Bekötés
5V USB tápegységgel és kábellel (nem tartozék), 5V USB-C tápegységgel (nem tartozék) és kábellel (tartozék)
Interneten vezérelhető
igen
Ethernet / vezetékes hálózat (RJ-45)
igen
WiFi kapcsolat
igen
WiFi szabványok
802.11 b/g/n (2.4GHz)
Zigbee kapcsolat
igen
Cloud üzemmód (gyári firmware-rel)
igen, alapértelmezett üzemmód az eWeLink felhőre kapcsolt működés
Gyártói okostelefonos app
igen, ingyenes app: eWeLink (Android, iOS)
Webes (böngészős) admin felület
nem
Időzíthető
igen (időpont, ismétlődő időpont, timer/visszaszámláló, ciklus)
Működési hőmérséklet-tartomány
-10ºC – +40ºC
Gyártó
SmartWise

Leírás

A Zigbee Bridge egy Zigbee 3.0 támogatással rendelkező átjáró és ugyanúgy az eWeLink alkalmazást használja, mint a többi Sonoff és SmartWise termék, ezáltal lehet a Zigbee Bridge-re kapcsolt Zigbee eszközöket más – például Wifi-s – eszközökkel összekötni egy automatizálásba.

Természetesen az ún. mesh hálózati topológia itt is elérhető, így az alapból sem kicsi (szabad téren) a SmartWise Zigbee Bridge Pro esetén ígért kb. 200 m-es hatótáv könnyen növelhető a 230V-s tápon üzemeltetett Zigbee-s eszközökön keresztül kapcsolódással, pl. a már régebb óta kapható Sonoff Basic Zigbee-vel is. Azaz ha a lakásnak egy olyan távolabbi sarkába kerülne egy Zigbee-s szenzor, mely már a Zigbee Bridge hatókörén kívül van, de a két eszköz között működik például egy Sonoff Basic Zigbee vagy más hasonló eszköz, akkor az átvitel így biztosított lesz.

Egy SmartWise Zigbee Bridge Pro-ra összesen 120 Zigbee eszköz kapcsolható, ilyenek lehetnek például a Sonoff Zigbee hőmérséklet és páratartalom szenzor, ajtó/ablaknyitás szenzor, mozgásérzékelő, vagy éppen a Sonoff Zigbee kapcsolója. Más gyártók szabványos Zigbee szenzoraival is kompatibilis a gyári specifikáció szerint.

A Zigbee technológia jellegéből adódóan az egyes Zigbee eszközökkel egy pillanat műve párosítani, jóval gyorsabb, mint a WiFi-s párosítás.

 

Terméktulajdonságok:

 • A Zigbee protokolt használó szenzorokat és kapcsolókat a WiFi-s Sonoff és SmartWise okoseszközök vezérlésére képessé teszi, hidat képez a szabványos Zigbee eszközök és az eWeLink platformmal működő WiFi-s okoseszközök között
 • A Zigbee technológia nagy hatótávolságot biztosít az adatátvitelre
 • Tesztelten kompatibilis az összes kínálatunkban levő Sonoff és SmartWise Zigbee eszközzel.
 • Erős, Dual core 240MHz-es ESP32 chip-pel rendelkezik
 • Egy SmartWise Zigbee Bridge Pro összesen 120 db Zigbee eszközt képes kezelni
 • A Zigbee kapcsolat maximális hatótávolsága 200 méter.
 • Vezetékes ethernet fogadására is képes, RJ-45-ös csatlakozóval is fel van szerelve.
 • Együttműködik, kompatibilis a ZigBee Alliance által tanúsított más gyártók Zigbee eszközeivel is: egy gombos kapcsolókkal, hőmérséklet és páratartalom érzékelőkkel, mozgásérzékelőkkel, vízszivárgás érzékelőkkel, ajtó/ablaknyitás érzékelőkkel
 • Riasztási push értesítések állíthatóak be a telefonra a Zigbee-s mozgásérzékelőről, valamint a Sonoff ajtó és ablaknyitás érzékelő szenzortól.
 • Ingyenes okostelefon app elérhető hozzá iOS-re és Android-ra (eWeLink app)
 • Az app-ban az eszközökhöz való hozzáférés megosztható más eWeLink fiókkal rendelkezőkkel, pl. családtagokkal
 • Kompatibilis Amazon Alexa és Google Assistant nyújtotta hangvezérléssel
 • eWeLink-kompatibilis kamerák képe is hozzáadható a Zigbee-s eszközök eWeLink app felületéhez
 • Szabványos 5V microUSB-s (1A) tápról működtethető, mely nem a termék része!

MI a Zigbee?

A legtöbb Sonoff termék Wi-Fi-t és RF-et használ kommunikációs módként, melyek más okosotthon technológiákhoz képest kedvezőbb átfekvésű termékeket tesznek lehetővé, de nem kifejezetten IoT szabványok.

Ezzel szemben a Zigbee kifejezetten az alacsony energiaigényű eszközökhöz ideális kommunikációs megoldás, ahol nincs nagy mennyiségű adatátvitel, de fontos a minél kisebb időbeli késleltetés. Jó választás a Zigbee az elemről működtetett szenzoroknál vagy távirányítóknál például, ahol a WiFi-hez képest a Zigbee-nek köszönhetően többszörös üzemidő jellemző. A Zigbee szenzorok önmagukban nem használhatóak, szükséges hozzájuk egy Zigbee átjáró, amivel az otthoni / irodai hálózatunkra ráköthetjük őket. Ilyen például a Sonoff Zigbee Bridge.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!